Instruktioner
Koka upp 1 liter vatten.
Koka rödbetor tills de är mjuka.
Skölj och riv skalet från en citron.
Mosa ihop chèvre med citronskalet och rosmarin i en skål. Forma massan till 12 små bollar.
Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl i den ena, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Rulla ostbollarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp neutral olja till 170° i en liten kastrull.
Lägg försiktigt ner ostbollarna i omgångar och fritera dem i 5 minuter.
Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj rödbetorna i kallt vatten och dra av skalet. Skiva dem tunt och fördela skivorna på fyra tallrikar.
Blanda oregano med olivolja och ringla över rödbetorna. Strö över 2 krm flingsalt och lägg chèvrebollarna på toppen. Garnera med några ruccolablad och servera!