Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade räkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Första gången jag lagar "riktig" kinamat och jag blev väldigt nöjd själv. Det står risvin eller torrt vitt vin i receptet men jag använde torr sherry och det kändes som om att det gick lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj räkorna och torka av dem med hushållspapper. Blanda med salt och peppar samt risvin. Låt stå och dra några minuter. Under tiden gör du smeten till friteringen. Vispa sönder ägen. Rör ner majsenan och blanda omsorgsfullt med ballongvisp. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Doppa räkorna i äggsmeten och fritera dem i ca 2 minuter. Vänd dem efter halva tiden. De ska bli frasiga och ljusgula. Servera gärna med sötsur sås och något ris till. Smaklig spis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • xDanne 23 januari 2010

    Hej, mycket bra recept. Smaken påminner om frityrsmeten som använder i spanien på många ställen. Har provat kanske 5 olika sätt att göra friterade räkor, kyckling, läkringar på och det här var det godaste. 5/5. För er som letar recept så säger jag, testa det här. Ni kommer inte bli besvikna!

  • moni63 15 november 2010

    Vad gott det här var! Mina två tonårspojkar tyckte också om det. Använde jätteräkor och det var perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.