Pröva att baka spröda kaneldoftande kakor från Sydafrika. Allra godast är kakorna nyfriterade och varma.
Koeksisters är dess rätta dem!
Instruktioner
- Sockerlag:
Koka vatten, socker och citronsaft i en kastrull utan lock i 10 minuter. Låt lagen kallna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver och kanel i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna till en smulig deg.
Vispa ihop äggen och rör ner dem i mjölblandningen.
Blanda degen slät och smidig med en träsked.
Sätt till mera mjöl om degen verkar kladdig.
Låt degen ligga i kylen i 1 timme.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Sporra eller skär ut avlånga bitar, ca 4 cm breda och 12 cm långa.
Skär varje kaka i tre långa degremsor och låt dem sitta ihop i ena änden. Fläta ihop de tre degremsorna till en liten fläta. Tryck ihop ändarna så att de inte går upp vid friteringen.
- Hetta upp oljan. Fritera några kakor åt gången i ca 1 minut, tills de är guldgula. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Doppa kakorna i sockerlagen, låt dem rinna av på hushållspapper och vänd dem i strösocker.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar