Lite pilliga att göra men det är värt besväret.
Goda som snacks, och kan förberedas dagen innan.
Instruktioner
- Rör ner ägg, majsstärkelse och salt i jasminriset och blanda väl. Blanda osten med basilika och chili.
Rulla i hop ostmassan till ca 16 små bollar.
Lägg en klick ris i handen och tryck ut till en platta.
Lägg en ostboll i mitten och knyt försiktigt handen så att riset omsluter osten. Rulla till en jämn boll.
- Panering:
Fördela ägg i en skål, vetemjöl i en annan och sesamfrön blandat med ströbröd i en tredje.
Rulla risbollarna först i ägget, sen i vetemjölet, ägget igen och slutligen ströbrödsblandningen.
Hit kan du förbereda dagen innan.
- Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull.
Fritera några bollar åt gången ca 4 minuter.
Låt rinna av på hushållspapper.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar