Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade riskroketter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite pilliga att göra men det är värt besväret. Goda som snacks, och kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ner ägg, majsstärkelse och salt i jasminriset och blanda väl. Blanda osten med basilika och chili. Rulla i hop ostmassan till ca 16 små bollar. Lägg en klick ris i handen och tryck ut till en platta. Lägg en ostboll i mitten och knyt försiktigt handen så att riset omsluter osten. Rulla till en jämn boll.
  2. Panering: Fördela ägg i en skål, vetemjöl i en annan och sesamfrön blandat med ströbröd i en tredje. Rulla risbollarna först i ägget, sen i vetemjölet, ägget igen och slutligen ströbrödsblandningen. Hit kan du förbereda dagen innan.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull. Fritera några bollar åt gången ca 4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.