- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Polpette fritte rustiche, är orginal namnet på dessa lite anorlunda köttbullar. I italien åt jag dem på en utflykt utanför Turin, med ett nybakat bröd, som bakats i en härlig vedugn.
De är också väldigt goda som drinktilltugg.
Instruktioner
- Riv sönder brödskivorna i en bunke, häll på vinet, lägg i köttfärsen, äggen, parmesanosten, hackad persilja, hackad vitlök, muskotnöt, salta och peppra.
- Blanda mycket noga, så att alla ingridienserna blandas riktigt, det skall bli en mjuk kompakt smet. Om smeten verkar för torr, lägg i ytterligare 1 ägg, aldrig vatten.
- Forma köttfärssmeten till avlånga köttbullar, något tjockare än en tumme, gör klart alla köttbullarna.
- Värm oljan till 190º, sänk ner några i sänder i ca 10-15 minuter, eller tills de är klara, gör gärna ett prov på 1 köttbulle och se hur lång tid de behöver.
- Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Kan serveras varma med en god tomatsås, eller en gor rotsaksmos och med en god sallad. Är även goda kalla som drinktilltugg, varför inte som picnic mat.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar