Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade rustiska köttbullar.

 
Friterade rustiska köttbullar. Friterade rustiska köttbullar.
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Polpette fritte rustiche, är orginal namnet på dessa lite anorlunda köttbullar. I italien åt jag dem på en utflykt utanför Turin, med ett nybakat bröd, som bakats i en härlig vedugn. De är också väldigt goda som drinktilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv sönder brödskivorna i en bunke, häll på vinet, lägg i köttfärsen, äggen, parmesanosten, hackad persilja, hackad vitlök, muskotnöt, salta och peppra.
  2. Blanda mycket noga, så att alla ingridienserna blandas riktigt, det skall bli en mjuk kompakt smet. Om smeten verkar för torr, lägg i ytterligare 1 ägg, aldrig vatten.
  3. Forma köttfärssmeten till avlånga köttbullar, något tjockare än en tumme, gör klart alla köttbullarna.
  4. Värm oljan till 190º, sänk ner några i sänder i ca 10-15 minuter, eller tills de är klara, gör gärna ett prov på 1 köttbulle och se hur lång tid de behöver.
  5. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Kan serveras varma med en god tomatsås, eller en gor rotsaksmos och med en god sallad. Är även goda kalla som drinktilltugg, varför inte som picnic mat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.