Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frittata från ugnen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här italienska omeletten med en fyllning av broccoli och skinka passar utmärkt både som lunch och kvällsmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150 grader. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med lite olivolja.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en liten kastrull med lock. Lägg i broccolibuketterna och sjud under lock i 3 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
  3. Putsa köttet. Skär köttet i ca ½ cm tjocka stavar och lägg ner dem i en stekpanna. Låt fräsa 5 minuter på medelvärme. Låt det rinna av på en tallrik med dubbelt hushållspapper. Vispa samman äggen.
  4. Lägg brödsmulorna i en skål och låt dem blötas upp i mjölken under en minut. Tillsätt broccoli, kött, citronskal, parmesanost och de uppvispade äggen. Blanda väl. Häll blandningen i formen.
  5. Grädda 15 minuter i ugnen. Värm till sist upp ugnsgrillen och grilla fritattan gyllenbrun 1-2 minuter, 8 cm från grillen. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hasta 4 juni 2008

    Gott och enkelt att tillaga. Praktiskt att göra frittata i ugnen när man är många som ska äta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.