Den här italienska omeletten med en fyllning av broccoli och skinka passar utmärkt både som lunch och kvällsmat.
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med lite olivolja.
- Koka upp rikligt med vatten i en liten kastrull med lock. Lägg i broccolibuketterna och sjud under lock i 3 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag.
- Putsa köttet. Skär köttet i ca ½ cm tjocka stavar och lägg ner dem i en stekpanna. Låt fräsa 5 minuter på medelvärme. Låt det rinna av på en tallrik med dubbelt hushållspapper. Vispa samman äggen.
- Lägg brödsmulorna i en skål och låt dem blötas upp i mjölken under en minut. Tillsätt broccoli, kött, citronskal, parmesanost och de uppvispade äggen. Blanda väl. Häll blandningen i formen.
- Grädda 15 minuter i ugnen. Värm till sist upp ugnsgrillen och grilla fritattan gyllenbrun 1-2 minuter, 8 cm från grillen. Servera genast.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och enkelt att tillaga. Praktiskt att göra frittata i ugnen när man är många som ska äta.