Spännande och lyxig macka med mycket gott!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela tunnbrödet i fyra delar och pensla det med olivolja. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Baka i ugnen tills kanten på brödet börjar få lite färg, 12-15 minuter. Ta ut plåten och plocka av tunnbröden.
- Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Krama vattnet ur nässlorna och hacka dem fint med en vass kniv. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Blanda försiktigt ägg, grädde, solrosfrön och nässlor. Salta och peppra. Skär löken i klyftor.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken när smöret skiftar mot brunt och låt steka någon minut. Häll i äggsmeten och stek på låg till medelhög värme tills äggsmeten har stannat, 5-7 minuter. Rör försiktigt med en träslev.
- Dela frittatan i tårtbitar och lägg upp på tunnbröden. Dela sparrisen i bitar och garnera tillsammans med lite gul lök, solrosfrön, chili och körvel.
Publicerat den
22 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar