Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frittata på knäckigt tunnbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande och lyxig macka med mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela tunnbrödet i fyra delar och pensla det med olivolja. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Baka i ugnen tills kanten på brödet börjar få lite färg, 12-15 minuter. Ta ut plåten och plocka av tunnbröden.
  3. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Krama vattnet ur nässlorna och hacka dem fint med en vass kniv. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Blanda försiktigt ägg, grädde, solrosfrön och nässlor. Salta och peppra. Skär löken i klyftor.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken när smöret skiftar mot brunt och låt steka någon minut. Häll i äggsmeten och stek på låg till medelhög värme tills äggsmeten har stannat, 5-7 minuter. Rör försiktigt med en träslev.
  5. Dela frittatan i tårtbitar och lägg upp på tunnbröden. Dela sparrisen i bitar och garnera tillsammans med lite gul lök, solrosfrön, chili och körvel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.