Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frityrsmet till Bananer

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Det bästa recept jag har ätit hemma gjorda frityr bananer på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och mjölk med ägg gulorna. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa ägg vitorna hårt och tillsätt det försiktigt i smeten. Rulla banan halvorna i mjöl och doppa de sedan i frityr smeten så att de täcks av smeten.
  2. OBS. STÄNG FLÄKTEN och koka upp olja i en temperatur runt 160-170 grader. Använd en gaffel för hjälpa att de rullar runt i oljan. Fritera bananerna i 10 minuter tills de är gyllenbruna.
  3. Servera med vaniljglass och sirap.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingortblad 4 april 2008

    Hur i helvete kan du lägga upp ett sånt värdelöst djävla recept?Rulla bananen i mjöl????? Smeten fastnar ju för i helvete inte!!!

  • lilas 13 juli 2009

    Kanongott!! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.