Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröigt vörtknäckebröd

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Knaprigt knäckebröd med rödbeta, frön och vört är aldrig fel på julbordet! Använd en pepparkaksform om du vill ha hjärtformade vörtknäcken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Värm mjölken till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap, vörtmix, riven rödbeta, vetemjöl samt grahamsmjöl. Blanda till en smidig deg som släpper från bunken.
  3. Kavla ut degen mycket tunt, dela gärna degen i mindre bitar och tryck ut önskad form med ett pepparkaksmått. Nagga degen med en gaffel. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med ägg och toppa med frön och flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt knäckebrödet eftertorka i ca 1 timme i 75 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.