Knaprigt knäckebröd med rödbeta, frön och vört är aldrig fel på julbordet!
Använd en pepparkaksform om du vill ha hjärtformade vörtknäcken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Värm mjölken till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap, vörtmix, riven rödbeta, vetemjöl samt grahamsmjöl. Blanda till en smidig deg som släpper från bunken.
- Kavla ut degen mycket tunt, dela gärna degen i mindre bitar och tryck ut önskad form med ett pepparkaksmått. Nagga degen med en gaffel. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med ägg och toppa med frön och flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt knäckebrödet eftertorka i ca 1 timme i 75 grader.
Publicerat den
16 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar