Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröken Jensens sjömansgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig och mustig köttgryta som du kan göra på säsongens rotsaker och på färdiga grytbitar som ofta finns till extrapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet. Lägg i grytbitarna och tillsätt buljongtärning, vin och soja.
  2. Låt köttet koka i ca 40 minuter.
  3. Skala och ansa morötter, svartrötter, potatis, fänkål och purjolök. Skär allt i stora bitar.
  4. Tillsätt allt det skurna och krydda med hackad vitlök och rosmarin.
  5. Koka i ca 20 minuter till.
  6. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  7. Hacka persiljan och tillsätt den och krassen. Låt småputtra i ca 3-5 minuter.
  8. Servera i djupa skålar med krasse och persilja och bjud ett gott grovt bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.