Saftig och luftig limpa med sesam och linfrön.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt sirap, linfrön, sesamfrön, olja, maizena, salt och bovetemjöl.
- Rör tills sist ner fiberhusk och blanda med en elvisp eller bakmaskin i 7-10 minuter. Degen tjocknar av fiberhusken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Forma degen till en limpa på ett mjölat bakbord. Lägg den i en form, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper. Pensla brödet med vatten och strö över lin- och sesamfrön. Låt det jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda limpan mitt i ugnen i 50-55 minuter. Sänk värmen till 175 grader efter ca 10 minuter. Låt brödet kallna helt i formen innan du skär i det.
Publicerat den
7 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar