Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fromagetårta med hallon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vem kan motstå en hembakad hallontårta? den här tårtan har en härlig, lite seg, mandelmassebotten som bryter fint mot de sötsyrliga hallonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med ägg och kakao.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen cirka 15 minuter. Låt den kallna.
  3. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden luftig.
  5. Lägg hallonen i en kastrull och värm dem lite lätt så att de börjar falla sönder. Häll över bären i en sil och pressa ur den goda saften, släng bort kärnorna.
  6. Krama ur gelatinbladen och smält dem med cirka 2 msk vatten i en kastrull på mycket svag värme.
  7. Blanda ner hallonsaften i ägg- och sockersmeten och rör ner gelatinet.
  8. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Bred ut smeten i formen och ställ kallt cirka 3 timmar. Ta av den löstagbara kanten och dekorera tårtan med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.