Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frostiga julmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffins med tranbär, glögg och pepparkakskryddor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg tranbär och glögg i en skål. Låt dom dra över natten.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt svalna. Vispa ägg och socker lätt i en bunke.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor, blanda ner det i äggsmeten. Rör till sist ner tranbär, glögg och smör-och mjölkblandningen.
  4. Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt, för stabilitetens skull. Fyll formarna till 3/4 med smet.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200º, ca 12-15 min. Låt svalna på galler.
  6. Vispa samman Mascarponeost och vispgrädde till frostingen. Tillsätt ev lite florsocker för en lite sötare smak.
  7. Spritsa en klick på varje muffins innan servering. Toppa med hackade tranbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.