Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frozen blueberry cheesecake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktig blå kalastårta som kan förberedas i god tid och frysas in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä botten av en form med löstagbarkant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Krossa digestivekexen i en matberedare eller med en mortel. Arbeta in ägget och tryck ut smulorna i botten av formen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna oh klä sean insidan av formens kant med en remsa av bakplåtspapper.
  5. Mixa blåbären fint med stavmixer eller i en matberedare. Vispa ner dem i philadelphiaosten, lite i taget.
  6. Vispa gulorna vitt och pösigt med elvisp tillsammans med socker. Vänd ner vispet i philadelphiablandningen. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och vänd ner den i smeten.
  7. Häll smeten i formen och frys in i minst 4 timmar.
  8. Lossa glasstårtan från formen och låt tina i minst 30 minuter. Dekorera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.