En riktig blå kalastårta som kan förberedas i god tid och frysas in.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä botten av en form med löstagbarkant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Krossa digestivekexen i en matberedare eller med en mortel. Arbeta in ägget och tryck ut smulorna i botten av formen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna oh klä sean insidan av formens kant med en remsa av bakplåtspapper.
- Mixa blåbären fint med stavmixer eller i en matberedare. Vispa ner dem i philadelphiaosten, lite i taget.
- Vispa gulorna vitt och pösigt med elvisp tillsammans med socker. Vänd ner vispet i philadelphiablandningen. Vispa grädden fluffig, men inte för hård och vänd ner den i smeten.
- Häll smeten i formen och frys in i minst 4 timmar.
- Lossa glasstårtan från formen och låt tina i minst 30 minuter. Dekorera med blåbär.
Publicerat den
21 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar