Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbröd med färska bär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frukostbröd fyllda med créme fraiche och hallon ger en lyxig sommarfrukost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut créme fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. Spara några cm på kanterna. Sockra på bären. Vik upp kanten på rundeln och tryck till.
  4. Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Servera dem lite ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.