- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Favoriten till frukost eller kvälls te!
Variera genom att tillsätta olika smaker, se förslag nedan
- torkade aprikoser & valnötter
- soltorkad tomat & basilika
- svarta oliver & fetaost
- solroskärnor
- russin
Instruktioner
- Sätt på ugnen, 200 C
- Blanda mjölsorterna, bakpulver & salt i en bunke.
- Tillsätt sirap och eventuella smaker (ex-vis 100g torkade aprikoser & valnötter)
- Tillsätt vattnet lite i taget tills du fått önskad konsistens, och knåda ihop degen till en degklump. Fortsätt knåda. Ju mer du knådar degen, desto luftigare blir brödet.
- Rulla till bullar i önskad storlek och lägg på smord eller bakpappersklädd plåt.
- Pensla med ägg ( kan bytas ut mot vatten)
- Strö på havregryn, eller vallmofrö, eller solrosfrön
- NOTERA: vattenmängden är ca mått, tillsätt lite i taget och rör/knåda till en deg tills önskad konsistens. Jag brukar oftast behöva använda 2.5 dl vatten, men vet att andra använder mindre vätska. Prova dig fram :)
Publicerat den
9 december 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade detta bröd och det fungerade inte alls. Knådade men allt fastnade på händerna och var så kladdigt så det gick inte att rulla bullar av.Väldigt synd för det går väldigt fort att baka.
Blixte, vad synd att det blev så kladdigt, har själv inte haft det problemet. Använder ljummet vatten, vilket gör viss skillnad. Prova att ta lite mindre av vattnet. Jag brukar tillsätta lite i taget och brukar landa på ca 2.5 dl.
Hur länge ska de stå inne ugnen, brukar inte baka bröd, så det skulle va bra om det stod.