Frukostbröd med färska bär

Frukostbröd fyllda med créme fraiche och hallon ger en lyxig sommarfrukost!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

75 g smör
1¾ dl mjölk
15 g jäst
6 dl vetemjöl
½ dl socker
1½ tsk kardemumma

Fyllning:
1 dl créme fraiche
300 g bär, tex hallon, blåbär eller björnbär
2 msk socker

Pensling:
1 ägg

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
205
Sparat:
6

Gör så här

Smält smöret och blanda ner mjölken. Värm vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut bitarna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut créme fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. Spara några cm på kanterna.
Sockra på bären. Vik upp kanten på rundeln och tryck till.

Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter. Servera dem lite ljumma.

LIKNANDE RECEPT

Frukostbröd recept
av moola
över 2 månader
av mykolo
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.