Havre, solroskärnor och torkade blåbär är goda smakkombinationer i frukostbröden. Bröden går bra att frysa men bör sprödvärmas vid servering.
Glutenfritt.
Instruktioner
- Rosta havregrynen och solroskärnorna i en torr och het panna. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk och olja. Låt svälla ca 10 minuter.
- Tillsätt salt, honung, yoghurt, chiafrön, blåbär och sist mjölmixet, lite i taget. Arbeta ihop till en lite kladdig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Publicerat den
15 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar