Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbröd med havre och blåbär

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Havre, solroskärnor och torkade blåbär är goda smakkombinationer i frukostbröden. Bröden går bra att frysa men bör sprödvärmas vid servering. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta havregrynen och solroskärnorna i en torr och het panna. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt fiberhusk och olja. Låt svälla ca 10 minuter.
  2. Tillsätt salt, honung, yoghurt, chiafrön, blåbär och sist mjölmixet, lite i taget. Arbeta ihop till en lite kladdig deg. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bullarna med vatten och strö på lite havregryn. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.