Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla kalljästa frukostbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

För dig som vill ha nybakat på morgonen men inte vill gå upp två timmar innan frukost för att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av mjölken.
  2. Blanda i de övriga ingredienserna. Prova dig fram med mängden mjöl. Degen ska gå att rulla bullar.
  3. Rulla bullar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper på. Ställ in plåten i kylskåpet över natten.
  4. Vid frukosten: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön eller vallmofrön om du vill. Grädda i cirka 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Keadyeva 4 april 2016

    Detta receptet gar att modifiera pa manga satt och jag bakar bullar och brod flera ganger i veckan. Det ar bade enkelt att slanga ihop och blir jattegott. Jag anvander torrjast for det finns inte farsk jast pa Irland och dagens bullar var med 3 dl havregryn, 3/4 dl flax fron, 3 dl fullkornsmjol och resten vetemjol och min sambo sa att det var den basta smaken nagonsin.... tack for ett kanonbra recept. Ingen fett eller socker sa det ar nyttigt ocksa.

  • Keadyeva 4 april 2016

    Detta receptet gar att modifiera pa manga satt och jag bakar bullar och brod flera ganger i veckan. Det ar bade enkelt att slanga ihop och blir jattegott. Jag anvander torrjast for det finns inte farsk jast pa Irland och dagens bullar var med 3 dl havregryn, 3/4 dl flax fron, 3 dl fullkornsmjol och resten vetemjol och min sambo sa att det var den basta smaken nagonsin.... tack for ett kanonbra recept. Ingen fett eller socker sa det ar nyttigt ocksa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.