Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Riktigt nyttiga bullar med råg och torkade aprikoser. Blir 30 frukostbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Blanda kokande vatten med salt, råg, linfrö och rågmjöl i en skål. Täck med plastfolie och låt stå tills det svalnat, minst 30 min.
  3. Värm mjölken till 37º och rör ut jästen i den varma mjölken, tillsätt jäst och mjölkblandningen i deg 1. Blanda väl. Tillsätt sirap, hackade aprikoser, havregryn, rågsikt och en del av vetemjölet.
  4. Arbeta degen och tillsätt mer mjöl tills den känns bra. Degen ska vara lite kladdig. Rulla bullar och lägg på plåt med bakpapper. Pensla med ägg och strö över solrosfrö. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aemelieh 18 juli 2011

    Super gott! Jag blandade vilt med olika mjölsorter och hade i hela linfrön istället för krossade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.