Frukostbullar med honung

De här frukostbullarna med groddar och grahamsmjöl är härligt mättande. Doften av dessa nybakade frukostbröd och nybryggt kaffe slår det mesta.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar

Ingredienser

50 g jäst
2½ dl fingervarm mjölk, 37 grader
1 ägg
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl vetegroddar
1 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl special

Pensling:
1 ägg

Garnering:
2 msk sesamfrön

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st
Visningar:
486
Sparat:
3

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör ut jästen.

Rör samman ägg, salt och honung. Blanda ner i degspadet.

Rör om och arbeta sedan in vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 30 minuter.

Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den. Forma degen till en längd. Dela den i 16 bitar.

Forma degbitarna till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över sesamfrön.

Grädda bullarna 10-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

LIKNANDE RECEPT

Frukostbullar recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av holmba
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.