Lättbakade, nyttiga och mycket goda frukostbullar. De är underbart goda när de serveras ljumna till frukosten.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37° .
- Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, rågsikt, vetemjöl, honung, salt och linfrö.
- Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 2-3 min. Sänk temperaturen till 225°och grädda bullarna ytterligare ca 7-10 minuter.
Publicerat den
22 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda bullar
Trevliga bullar! Jag hade ingen honung utan använde brödsirap, funkade lika bra.
Mycket goda bullar. Tack för ett bra recept. Du får en stark femma av mig. Mvh Lena
Hej! Tänkte överraska mamma på hennes födelsedag med att fixa frukost på sängen med dessa bröd. Ungefär hur många blir det, om jag borde halvera receptet? Mvh, Frida
Trevligt att höra! Ca 10. Jag skickar mina gratulationer... Lycka till. / Magdolna