Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostbullar med linfrö

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Lättbakade, nyttiga och mycket goda frukostbullar. De är underbart goda när de serveras ljumna till frukosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37° .
  2. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, rågsikt, vetemjöl, honung, salt och linfrö.
  3. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 40 min.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 2-3 min. Sänk temperaturen till 225°och grädda bullarna ytterligare ca 7-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • evkaul 25 augusti 2011

    Goda bullar

  • Biokemisten 10 september 2011

    Trevliga bullar! Jag hade ingen honung utan använde brödsirap, funkade lika bra.

  • Lena 13 februari 2012

    Mycket goda bullar. Tack för ett bra recept. Du får en stark femma av mig. Mvh Lena

  • rooosen 26 mars 2013

    Hej! Tänkte överraska mamma på hennes födelsedag med att fixa frukost på sängen med dessa bröd. Ungefär hur många blir det, om jag borde halvera receptet? Mvh, Frida

  • Magdolna 28 mars 2013

    Trevligt att höra! Ca 10. Jag skickar mina gratulationer... Lycka till. / Magdolna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.