En god frukostbulle med linser och linfrön i degen. Detta recept gjorde jag när min dotter dagligen ville äta linser och linfrön.
Instruktioner
- Koka vattnet och häll det över linfrö och linser och låt stå 10 min. Smält smöret och blanda det i linsblandningen. Tillsätt mjölken till linsblandningen och värm till 37 grader.
- Lös upp jästen i lite mjölk och tillsätt. Tillsätt salt. Tillsätt anis, fänkål och pomerans (kan bytas mot brödkryddor). Tillsätt vetemjöl och blanda till en slät deg.
- Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Baka ut degen till bullar eller brytbröd. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 minuter). Pensla med ägg.
Grädda i 210 grader ca 15 minuter.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda och enkla bullar. Jag tog i lite solrosfrö och bytte lite av vetemjölet mot rågsikt och det gick bra.