Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostfrallor (Congos)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mums med hemgjorda frallor! Populärt bland barnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula isär jästen (50 gram) i en degbunke, tillsätt därefter mjölken (5 dl). Blanda så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt salt (1½ tsk) och sirap (2 msk) och ungefär 2/3 delar av allt mjöl. Blanda ordentligt, helst i hushållsassistenten ca 20 minuter. För hand får du räkna med ca 30 minuters knådning. Detta är viktigt för bildandet av glutentrådar i brödet, som är viktig i jäsprocessen.
  3. Jäs i 30 minuter under bakduk.
  4. Knåda ut till ca 25 småfrallor.
  5. Jäs under duk ytterligare 30 minuter.
  6. Pensla och smaksätt med vafria frön eller kärnor.
  7. Baka av i ugnen på 225 grader i ca 12-14 minuter.
  8. Färdiga frallor, bara att ställa fram korgen på frukostbordet. Blir det några över, så går det alldeles utmärkt att frysa dem.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • rosatalo 26 januari 2013

    Ska mjölken vara kall?

  • CongosKitchen 26 januari 2013

    Ja, då kalljäser degen och bröden smakar bättre med långsam jäsning. Jag kalljäser alla mina degar. Lycka till!

  • Annelie7105 19 juli 2013

    Vad och när ska smöret i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.