- Serverar: 20-30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mums med hemgjorda frallor! Populärt bland barnen!
Instruktioner
- Smula isär jästen (50 gram) i en degbunke, tillsätt därefter mjölken (5 dl). Blanda så att jästen löser sig.
- Tillsätt salt (1½ tsk) och sirap (2 msk) och ungefär 2/3 delar av allt mjöl. Blanda ordentligt, helst i hushållsassistenten ca 20 minuter. För hand får du räkna med ca 30 minuters knådning. Detta är viktigt för bildandet av glutentrådar i brödet, som är viktig i jäsprocessen.
- Jäs i 30 minuter under bakduk.
- Knåda ut till ca 25 småfrallor.
- Jäs under duk ytterligare 30 minuter.
- Pensla och smaksätt med vafria frön eller kärnor.
- Baka av i ugnen på 225 grader i ca 12-14 minuter.
- Färdiga frallor, bara att ställa fram korgen på frukostbordet. Blir det några över, så går det alldeles utmärkt att frysa dem.
Publicerat den
17 januari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska mjölken vara kall?
Ja, då kalljäser degen och bröden smakar bättre med långsam jäsning. Jag kalljäser alla mina degar. Lycka till!
Vad och när ska smöret i?