Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukostkorv med pepparrotssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att koka perfekta frukostkorvar är en konst. Även om man säger “koka” korv, så får den inte koka, då spricker skinnet. Servera frukostkorven med pepparrotssås och kokt potatis. Klassisk svensk husmanskost som är så god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokt Frukostkorv: Koka upp vattnet med lagerbladet och pepparkornen. Lägg i korven. Låt korven sjuda på svag värme utan lock i 5 minuter.
  2. Stäng av plattan och lägg på locket. Låt korven stå och värmeutjämna i 5-10 minuter före servering.
  3. Sås: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning.
  4. Späd med mjölken och korvspadet. Vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Krydda såsen salt och peppar. Pepparrot tar var och en efter styrka och smak i sin sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.