Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och yoghurt glass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Både supergott och nyttigt

Ingredienser

Instruktioner

Tina ev. de frusna bären. Rigga upp ett kaffefilter i filtertratt eller vanlig hushållstratt över ett kärl, t.ex. litermått. Häll i yoghurten och låt rinna av under minst en halv till en timme, man kan ställa in det hela i kylen för längre avrinningsperiod.,Mixa bären med socker och yoghurt i matberedare. Sätt till grädden på slutet, den får inte tjockna, utan skall endast snabbt blandas i. Häll blandningen i glassmaskin. När glassen åker runt i maskinen som en klump är det klart att servera, det brukar ta mindre än en halvtimme. ,Glassen är godast alldeles nygjord, men annars kan den frysas in för kommande tillfälle. Tag då fram den ett tag innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • majsansson 13 maj 2012

    tack för receptet men allt blev inte glass, för jag åt upp ungefär en tiondel och sedan så gjorde jag en ny sats och åt den som smoothie, den funkar bra som båda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.