Crema al mascarpone con frutta di bosco är det Italienska namnet!
Mascarpone blandad med citron och bär är en frisk och fräsch avslutning på en bastant middag en het augustikväll
Instruktioner
- Förbered bärsåsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Kör blandningen i en mixer eller pressa genom en sil för att få en slät och kärnfri bärsås.
- Vispa grädden ganska så fast.
- Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt röra till en smidig kräm.
- Häll krämen i portionsformar och täck med plastfolie. Ställ i kylskåpets kallaste del i minst 2 timmar.
- Fördela bärsåsen i formarna och servera.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar