En fräsch och god dessert att servera efter en maffig middag.
Instruktioner
- Djupfrysta jordgubbar tinas i kylskåp och låt dem sedan rinna av. Alternativt: skölj och skär färska jordgubbar i skivor. Lägg jordgubbarna i en kastrull med citronsaft och socker. Koka upp och låt dem sjuda under omrörning i 10-15 minuter.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp och krama ur dem en aning och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Lägg ner gelatinbladen i den varma bärblandningen och rör tills gelatinet har löst sig. Passera blandningen genom en sil ner i en skål och smaksätt med likören.
- Fördela lika i dessertskålar eller glas. Låt svalna och ställ att stelna i kylskåp i 2-3 timmar.
- Servera fruktgelén med en klick vispad grädde, skivad kiwi och med några jordgubbar.
Publicerat den
15 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar