Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig bulgurdessert med kanel och kardemumma

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Med rötter från Marocko.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa saften av 3 apelsiner, blanda med socker och kryddor.
  2. Blötlägg bulguren i vätskan och låt den svälla tills den är någorlunda mjuk, utan att bli degig. Lite grövre bulgur behöver föst blötlägga i hett vatten tills de blir aningen mjukare, innan de marineras i citrossaften.
  3. Filéa den fjärde apelsinen (genom att skära av det oranga och vita skalet på en och samma gång med en vass kniv). Dela frukten i klyftor.
  4. Skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna i två delar. Kärna ur granatäpplen och dela dadlarna i strimlor.
  5. Tillsätt alla frukterna och bären i den blötlagda bulguren och garnera desserten med myntablad och eventuellt lite nötter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.