Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig kardemummakaka

 
Skriv ut

En otroligt saftig kardemummakaka tack vare plommon och päronen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en kransform ca 18 dl. Dela frukterna och ta bort kärnor och kärnhus, skär i bitar och pudra över ingefäran. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ner i äggblandningen ihop med vaniljsockret och kardemumman. Vispa sist i mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och sprid över fruktbitarna som petas ner lite i smeten. Sätt omgående in på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 45 minuter. Låt svalna av i formen innan den vänds upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.