En lätt, festlig och delikat dessert som är lätt att laga och servera när gästerna är många.
Instruktioner
- Ansa och skölj frukt och bär. Vispa grädden.
- Chokladfigurer: Smält blockchoklad i ett vattenbad. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla chokladen med hjälp av en liten sked i olika mönster och figurer på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Förvara de stelnade chokladfigurerna i kylskåpet fram till serveringen.
- Portionera upp glassen i portionsskålar. Lägg en klick grädde i varje skål. Portionera ut bär eller frukt ovanpå grädden. Fördela marängerna i portionsskålarna.
- Strö över de rostade hasselnötterna och garnera med chokladfigurer och chokladsås (valfritt). Servera genast.
- Barnens marängsviss: Till barnkalaset är det kul att toppa marängsvissen med t.ex. rosa och vita marshmallows, skivade banander, chokladsås och strössel. Ju färggladare desto gladare blir barnen.
- Chokladsås:
100 g mörk blockchoklad, 2 msk matlagningsgrädde. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner grädden i chokladen. Blanda väl.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar