Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig marängsviss

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En lätt, festlig och delikat dessert som är lätt att laga och servera när gästerna är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj frukt och bär. Vispa grädden.
  2. Chokladfigurer: Smält blockchoklad i ett vattenbad. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla chokladen med hjälp av en liten sked i olika mönster och figurer på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Förvara de stelnade chokladfigurerna i kylskåpet fram till serveringen.
  3. Portionera upp glassen i portionsskålar. Lägg en klick grädde i varje skål. Portionera ut bär eller frukt ovanpå grädden. Fördela marängerna i portionsskålarna.
  4. Strö över de rostade hasselnötterna och garnera med chokladfigurer och chokladsås (valfritt). Servera genast.
  5. Barnens marängsviss: Till barnkalaset är det kul att toppa marängsvissen med t.ex. rosa och vita marshmallows, skivade banander, chokladsås och strössel. Ju färggladare desto gladare blir barnen.
  6. Chokladsås: 100 g mörk blockchoklad, 2 msk matlagningsgrädde. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner grädden i chokladen. Blanda väl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.