Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren.
Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja. Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 20 minuter. Degen ska vara ganska lös.
Smörj en rund bakform som rymmer ca 2 liter med smör. Arbeta ihop degen, ta upp den ur beredningsskålen och platta ut den i formen med mjölade händer.
Täck med bakduk och låt brödet jäsa, ca 20 minuter. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt det kallna på galler.
Kantskär brödet och skär av ett lock, som inte ska användas. Skär sedan brödet i tre bottnar. Lägg första botten på uppläggningsfatet. Blanda fyllningarna och bred fyllning 1 underst och fyllning 2 i nästa lager. Lägg bröd mellan fyllningarna och överst.
Blanda färskosten med vispad crème fraiche, basilika, salt och peppar till krämen. Bred krämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så långt kan du förbereda tårtan.
Garnera tårtan med späda salladsblad runt kanten. Rulla ost och kalkonkött till rullar och lägg runt kanten. Lägg vindruvorna emellan. Lägg solrosskott i mitten och några delade cocktailtomater och gurkskivor runt om. Servera med cider eller mousserande vin till.
Mycket god och ganska enkel att göra.
Hur många grader använder ung att baka bröd. Tack så mycket
Super god!! Gjorde med polarkaka. Blir både som smörgåstårta & dessert i ett!