Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktkaka i mikron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kakor som gräddas i mikrovågsugn får inte den traditionella brungräddade yta, men konsistensen blir den samma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en mikrosäker form som rymmer ca 1 liter med lite av margarinet. Rör resten av margarinet med socker och sirap eller honung. Rör i ägget.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt. Blanda ner i mjölblandningen,äpplet, russin och vatten i smeten.
  3. Häll smeten i formen. Täck över med en bit bakplåts- eller smörpapper. Tillaga först på medeleffekt 1 ½ min och sedan full effekt 4 min. Låt kakan stå för värmeutjämning 5 min. Stjälp upp kakan sedan den svalnat. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.