Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En påse blandad torkad frukt med äpple, katrinplommon och aprikoser är både gott och nyttigt i brödet. Här rostas också mandel och havregryn som ger brödet en extra mustig och god smak. Bara att röra ihop och grädda! Det är gott till en bit dessertost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka mandeln. Rosta den i en stor, varm, torr stekpanna tills den börjar få färg. Rör i havregrynen och låt dem rosta med på slutet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och honung.
  3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan på galler, låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tingeling-71 30 augusti 2008

    Gjorde detta bröd igår (därav den nya bilden) och gissa om det vart gott! Kan tänka mig ta i mer torkad frukt och nötter nästa gång.

  • Holly94 16 maj 2010

    hej ! jag brukar göra denna limpa fast med ca 2 dl lingonsylt och russin det är jätte gott, jag lovar. tänkte om det var någon som ville ha lite variation :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.