Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktpaj från Vinnersjö

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

God fruktpaj att toppa alla bjudningar med. Fick receptet hos Lisa & Åke i Vinnersjö på deras årliga grillfest, någon av gästerna hade pajen med sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Rör ihop smör, vetemjöl, bakpulver, 1tsk vaniljsocker och strösocker till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda 10-15 min i 200 grader Låt kallna.
  2. Fyllning: Blanda ihop crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut i pajskalet.
  3. Garnera med bananer runt yttersta varvet, innanför det med kiwi och i mitten jordgubbar. Varm aprikosmarmeladen och häll den varm över frukten.
  4. Serveras med med Vaniljvisp eller Vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.