Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktpuré med risgröt

 
Skriv ut

Gjorde detta till min lilla 6 månaders flicka. Hon gillade det verkligen, billigt blir det också. Purén passar som mellanmål, efterrätt eller på gröten. Kan med fördel frysas för det blir mycket av det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela äpplen och päron. Lägg i det i en kastrull.
  2. Häll i ananasen och häll på så mycket vatten att det täcker frukten. Koka till det mjuknat.
  3. Häll sedan av vattnet i en skål, det behövs för att späda ut purén senare.
  4. Häll i frukten i en stor skål, och lägg i de två bananerna i bitar. Mixa sedan till önskad konsistens.
  5. Gröt: Koka upp 4 dl vatten och 1dl mjölk. Häll i 2dl minutris. Koka under omrörning till önskad konsistens. Ha sedan i vaniljsockret.
  6. Blanda fruktpurén med risgröten. Använd nu kokvattnet för att späda till den konsistens du vill ha på purén.
  7. Tips! Koka äpplen och ananasen ihop och päronen för sig. För det tog rätt så mycket längre tid för päronen att bli mjuka. Men det beror nog på vad för päron man använder, jag använde päronen Nishi, tror jag de heter. De är hårdare och vitaktigare än vanliga päron.
  8. Tips! Det går hur bra som helst att frysa den här purén, den smakar lika bra även om den varit fryst.
  9. Frys i istärningslåda och lägg sedan i plastpåse. Tina upp puren i kylskåpet eller i vattenbad, det är inte så bra att göra det i mikron. Puren kan ätas både kall och varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.