Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 minut
Skriv ut

Man kan blanda sina egna favoritfrukter.

Ingredienser

Instruktioner

Sockerlag: Koka vaten och socker i ca 2-3 minuter. Vispa i citronsaften när lagen har kallnat. Skala och kärna ur äpplet och päronet och skär dom i klyftor. Lägg dom genast i sockerlagen så att dom inte mörknar. Skala och filéa apelsinerna. Skölj vindruvorna och dela dom på mitten. Ta bort eventuella kärnor. Skala ananasen med vass kniv och ta bort alla bruna fläckar. Dela den i 4 klyftor. Skär bort mittstocken och skär fruktköttet i trekanter. Lägg apelsinfiléer, vindruvor och ananas i sockerlagen. Förvara fruktsalladen kallt någon timme så att frukten suger åt sig sockerlagen. Skiva till sist bananen och blanda ner den strax före servering. Garnera eventuellt med bär. Är bären röda ska dom inte läggas på fören precis före serveringen, annars kan hela fruktsalladen färgas röd. Strö gärna över några fint hackade nötter. Servera med glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.