Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad med ingefära och lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna tropiska fruktsallad serveras med en doftande ingefäradressing, ett perfekt och uppfriskande mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Lägg ingefära, socker och 1 dl vatten i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda cirka 5 minuter, tills simmig. Sila dressingen och släng ingefärabitarna.
  2. Blanda ner limesaft och limeskal i dressingen och ställ åt sidan.
  3. Skala kiwifrukterna med en vass kniv och skiva den. Ansa och halvera jordgubbarna.
  4. Skala mangon och tärna fruktköttet. Blanda frukterna i en skål och häll över dressingen. Blanda väl så att frukten täcks helt av dressingen och låt dra några minuter. Servera med vaniljglass eller yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.