Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig fruktsallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Läckra desserter är svåra att motstå. Glass, frukt och en krämig bärsås är underbart gott tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär 1 dl av jordgubbarna, 2 persikohalvor och 1 banan i skivor.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda ned sockret och låt det småkoka några minuter. Tillsätt 1 dl apelsinjuice, citronsaft, kanel och den skivade frukten. Låt småkoka utan lock 15 - 20 minuter. Rör om då och då.
  3. Sila bort frukten och häll tillbaka såsen i kastrullen. Blanda maizena och apelsinjuice och vispa ned den i såsen. Låt koka någon minut tills den tjocknar.
  4. Skiva resterande bär och frukt. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar, lägg i bär och frukt och häll över såsen. Servera desserten.
  5. Som variation kan såsen smaksättas med 1/2 - 1 tsk vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.