- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Läckra desserter är svåra att motstå. Glass, frukt och en krämig bärsås är underbart gott tillsammans.
Instruktioner
- Skär 1 dl av jordgubbarna, 2 persikohalvor och 1 banan i skivor.
- Smält matfettet i en kastrull. Blanda ned sockret och låt det småkoka några minuter. Tillsätt 1 dl apelsinjuice, citronsaft, kanel och den skivade frukten. Låt småkoka utan lock 15 - 20 minuter. Rör om då och då.
- Sila bort frukten och häll tillbaka såsen i kastrullen. Blanda maizena och apelsinjuice och vispa ned den i såsen. Låt koka någon minut tills den tjocknar.
- Skiva resterande bär och frukt. Skeda upp vaniljglass i portionsskålar, lägg i bär och frukt och häll över såsen. Servera desserten.
- Som variation kan såsen smaksättas med 1/2 - 1 tsk vaniljsocker.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar