Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad med rom och kokosglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Frukten är skivad på en mandolin för att bli så tunn som möjligt. Frukten kan marineras i både ljus och mörk rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fruktsallad: Skär bort skalet på ananasen med en vass kniv. Dela den på mitten och skär ut stocken. Halvera och kärna ur plommonen. Skär alla frukterna tunt med en vass kniv eller med en mandolin. Lägg ut frukterna på fyra tallrikar med körsbören i mitten. strö på kokos och häll över rom och vänta 10 min före servering så frukten hinner dra till sig rommen.
  2. Glass: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rosta kokos gyllene i en het torr stekpanna. Blanda grädde och socker i en liten kastrull och koka samman ca 2 min. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i den varma blandningen. Rör ner kokosmjölk och kokos. Låt kallna. Vispa upp äggvitan till hårt skum och blanda ner försiktigt i glassmeten. Kör glassen i glassmaskin. Servera till frukten. Lägg glassen i en plastlåda och sätt in i frysen om den inte ska ätas direkt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Roggan 6 april 2012

    Mycket bra konsistens på glassen. Tog muskovadosocker isf vanligt socker. Skippar rommen nästa gång, tar nog i Malibu kokoslikör istället. Körde färska jordgubbar och varm kolasås till. Funkade jättebra! Jättemumsigt! Gästerna var mycket nöjda! En mycket stark 4:a från mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.