Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltoppad kladdkaka

(13 kommentarer)  
Skriv ut

Supergod kladdkaka för chokladälskare! Kladdkaka med vit och mörk chokladtryfflel. "FROSSERI"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Smöra en rund form med löstagbar kant. Smält smöret. Rör ihop det med alla andra ingredienser. Grädda kakan i 15-20 min.
  3. Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig. Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.
  4. Tryffel: Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden. Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad vit choklad Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.
  5. Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden Låt koka upp och tag av från värmen. Blanda i hackad mörk choklad. Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan. Låt stelna i kylen.
  6. När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.)
  7. Tips: Om man lätt vill få bort kakan från formens botten så spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen på formen innan man smörar den.
  8. Servera med vaniljglass/ vispad grädde och en smaskig fruktsallad. Goda frukter: Ananas, jordgubbar, vindruvor, kiwi, apelsin. Toppa med passionsfrukt. Supergott!

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • monicadanell 12 juni 2009

    Den här såg super god ut måste testa någon gång återkommer med betyg när jag har testat den mvh monica

  • Goodfood 18 juni 2009

    Helt underbar, oumbärlig för chokladälskaren. Jag gjorde denna istället för tårta, serverade med jordgubbar och en klick grädde, hmmm, mäktigt men så gott. Vill påstå att den är enkel att göra och ser mkt proffsig ut!

  • Diadora 6 augusti 2009

    Hur många räcker den till???

  • zzia 28 februari 2010

    Är det någon som vet om det funkar att frysa den? Den måste ju provas!

  • suss_b 28 februari 2010

    Själva kladdkakan går toppen att frysa men tryffeln vet jag inte. Jag tror inte att det är bra att ha tryffel i frysen länge.. Men frys själva kladdkakan och gör tryffeln någon timme innan den ska serveras. Tryffeln stelnar ju bums om du kyler den :)

  • suss_b 28 februari 2010

    Hur många den räcker till beror ju helt på hur stora gottegrisar det är som ska äta men ca 10 bitar.

  • matiz 8 maj 2010

    Min familjs favorit kaka. Helt underbar!!!

  • suss_b 8 maj 2010

    Vad roligt att du och din familj tycker om den :) Om du vill överaska nästa gång du gör kakan så kan du antingen ha i en nypa grovt havssalt i den mörka chokladtryffeln, låt tryffelsmeten svalna något innan du har i saltet så att det INTE smälter. Eller så kan du göra en tredje tryffel av mjölkchoklad (då blir det 100g vit-, 100g mjölk- och 100g mörk choklad). Det är bara att fråga om det är något du undrar, kommer gärna med tips :)

  • Papan 20 februari 2011

    Hej :) vilket bra recept!! Bakade den i helgen o den blev supergod!!

  • suss_b 24 februari 2011

    Tack så mycke!! Alltid lika kul att höra :)

  • lilly303 3 april 2011

    Riktigt go måste jag säga :)

  • sim2fil 10 april 2011

    Den var makalöst god! Mäktig men det är ju bara positivt, då är man nöjd redan efter en liten bit ;-) Den kommer absolut göras många gånger!

  • Bill 29 augusti 2018

    God kaka men ingen av oss gillar mörk choklad, kan man göra på annat sätt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.