En otroligt läcker dessert som måste prövas!
Instruktioner
- Citronfyllning:
Värm upp lemoncurden försiktigt, lägg i chokladen och rör tills chokladen har smält. Rör sedan i philadelphiaosten och vispa till en jämn fyllning. Häll upp fyllningen i en engångsspritspåse eller smörpappersstrut och låt den kallna.
- Raviolin:
Sätt ugnen på 175 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till raviolin och strö vetemjöl över bakbordet, kavla ut degen till en rektangel. Dela rektangeln på mitten och spritsa ut fyllningen i 24 klickar på den ena delen. Pensla med ägg mellan klickarna. Lägg över den andra delen och tryck till degen mellan fyllningarna.
Skär upp degen i 24 raviolibitar med hjälp av en sporre eller vass kniv.
Tryck till kanterna försiktigt med en gaffel. Lägg raviolin på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Lag:
Häll upp socker och vatten i en kastrull och lägg i lakritsroten. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur vaniljfröna och lägg i vaniljstång och frön i kastrullen.
Koka upp lagen och låt den sjuda i ett par minuter.
Dra av kastrullen från plattan och låt lagen svalna något. Tillsätt sedan limeskal och limesaft.
- Tärna ananas och mango. Blanda frukten tillsammans med lagen och servera raviolin och en kula glass.
Publicerat den
3 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar