Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpaj med sommarfruktsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Till pajen, fylld med vaniljvisp, serveras en läcker fruktsallad på melon, jordgubbar och hallon. Färsk mynta sätter spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Smält smöret. Blanda samman socker, havregryn och mjöl med smöret. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8-10 minuter tills den får fin färg. Låt svalna.
  3. Fyllningen: Vispa vaniljvispen styv. Bred över pajen vid serveringsdags och strö på riven choklad.
  4. Lagen: Halvera vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Riv skalen på limen fint och pressa ur juicen. Blanda ner limeskal och limejuice, vatten, strösocker och vaniljstången i kastrullen. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt lagen svalna och lyft upp vaniljstången.
  5. Salladen: Gröp ur, skala och skär melonen i bitar. Skär jordgubbarna i mindre bitar om de är stora. Lägg melon, jordgubbar och hallon i lagen och låt dem dra i en timme. Fördela myntan i botten på en skål och lägg i fruktsalladen och lagen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • guardianlinda 2 maj 2008

    Oj vilken smaskig paj..... Måste göras/Kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.