Till pajen, fylld med vaniljvisp, serveras en läcker fruktsallad på melon, jordgubbar och hallon. Färsk mynta sätter spännande smak.
Instruktioner
- Pajskalet: Smält smöret. Blanda samman socker, havregryn och mjöl med smöret. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8-10 minuter tills den får fin färg. Låt svalna.
- Fyllningen: Vispa vaniljvispen styv. Bred över pajen vid serveringsdags och strö på riven choklad.
- Lagen: Halvera vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Riv skalen på limen fint och pressa ur juicen. Blanda ner limeskal och limejuice, vatten, strösocker och vaniljstången i kastrullen. Koka upp och sjud tills sockret löst sig. Låt lagen svalna och lyft upp vaniljstången.
- Salladen: Gröp ur, skala och skär melonen i bitar. Skär jordgubbarna i mindre bitar om de är stora. Lägg melon, jordgubbar och hallon i lagen och låt dem dra i en timme. Fördela myntan i botten på en skål och lägg i fruktsalladen och lagen.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Oj vilken smaskig paj..... Måste göras/Kram