Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad i kryddig lag

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch och spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna och tillsätt ingefära, stjärnanis och rosépeppar.
  2. Skala apelsinerna i hinnfria klyftor. Ta bort kärnor ur melonen och forma kulor av fruktköttet med ett kuljärn. Dela mangon och ta bort den platta kärnan i mitten. Det går lättast att skära bort kärnan med två snitt på vardera sidan om densamma. Snitta sedan fruktköttet i kuber och vänd skalet så att frukten delar sig i bitar. Skär loss bitarna från skalet.
  3. Skär ett snitt runt om skalet på granatäpplet och bänd isär halvorna, så håller sig kärnorna hela i frukten. Pilla loss kärnorna. Dela passionsfrukten och gröp ur innehållet i en skål. Skala och dela kiwifrukterna i bitar och blanda med de andra frukterna. Häll över sockerlagen (jag silar lagen). Låt fruktsalladen stå kallt till serveringen. Lägg upp i höga dessertglas och toppa med citronmeliss. Servera ev. med en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.