Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad med chokladsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I denna fruktsallad samsas färska druvor och jordgubbar tillsammans med fruktcocktail. På toppen tronar en kulle av vispgrädde och vid sidan lockar en varm chokladsås - vackert som en tavla! Till dig som godkänner: Ej samma som de andra fruktsalladerna som finns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj vindruvorna och dela dem på längden. Ta ev bort kärnorna. Häll av spadet från burkfrukten och blanda frukten med druvorna i en skål.
  2. Skölj och ansa jordgubbarna. Ta undan en tredjedel till garnering. Skär resten i skivor och blanda med den övriga frukten. Låt fruktsalladen stå kallt tills den ska serveras.
  3. Häll grädden i en vattenbadskastrull eller i en skål som du kan sätta över kokande vatten. Bryt chokladen i bitar och värm tills chokladen har smält. Rör om då och då och håll såsen varm.
  4. Till garnering vispar du grädden och delar jordgubbarna på längden. Lägg upp fruktsalladen i en stor skål. Garnera med en stor klick grädde i mitten och delade jordgubbar runt om.
  5. Häll chokladsåsen i en skål och strö över rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.