I denna fruktsallad samsas färska druvor och jordgubbar tillsammans med fruktcocktail. På toppen tronar en kulle av vispgrädde och vid sidan lockar en varm chokladsås - vackert som en tavla!
Till dig som godkänner: Ej samma som de andra fruktsalladerna som finns.
Instruktioner
- Skölj vindruvorna och dela dem på längden. Ta ev bort kärnorna. Häll av spadet från burkfrukten och blanda frukten med druvorna i en skål.
- Skölj och ansa jordgubbarna. Ta undan en tredjedel till garnering. Skär resten i skivor och blanda med den övriga frukten. Låt fruktsalladen stå kallt tills den ska serveras.
- Häll grädden i en vattenbadskastrull eller i en skål som du kan sätta över kokande vatten. Bryt chokladen i bitar och värm tills chokladen har smält. Rör om då och då och håll såsen varm.
- Till garnering vispar du grädden och delar jordgubbarna på längden. Lägg upp fruktsalladen i en stor skål. Garnera med en stor klick grädde i mitten och delade jordgubbar runt om.
- Häll chokladsåsen i en skål och strö över rostade mandelspån.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar