Körsbärssåsen passar även till vaniljglass, julens risgrynsgröt och naturligtvis till ris à la malta.
Instruktioner
- Skär bort skalet från grapefrukten med en vass kniv. Håll grapefrukten i ena handen över en skål. Skär ut skinnfria klyftor som får trilla ner i skålen. Där samlas också fruktsaften som rinner ut. Krama ut den sista saften när alla klyftor är utskurna.
- Skala bananen och klyv den på längden. Dela varje halva i 3 långa klyftor. Skär tvärs över i bitar, lika långa som grapefruktklyftorna. Blanda bananbitarna med grapefrukten så att bananen inte märknar.
- Skala och rensa resten av frukterna. Skär i klyftor motsvarande bananbitarna. Blanda alltsammans.
- Smaka av med lite socker. Låt gärna salladen stå 30-60 minuter innan den serveras med körsbärssåsen och ett flarn.
- Smält körsbärssylten i en kastrull på spisen. Späd med vinet. Servera såsen varm till fruktsalladen.
Publicerat den
10 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar