Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsnittar i långpannan

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

En lättbakad mjuk kaka med frisk fruktsmak. Den gräddas i långpannan och skärs i trekanter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vipa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinsaft, skal och matfett. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i långpannan klädd med smort bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
  2. Glasyr: Blanda florsocker och saft till en jämn smet som breds över den kalla kakan. Strö över garneringen. Låt glasyren stelna och skär kakan i snittar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.