Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsoppa med yoghurtglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

mummms

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fruktsoppa: Koka upp vatten, socker och sirap. Skala rabarberna och koka dem mjuka i sockerlagen. Sila av lagen och låt den kallna något. Rensa 200 g jordgubbar och finhacka. Häll lagen över jordgubbarna och låt stå i kylen i 2 timmar. Sila blandningen genom en finmaskig sil och smaka av med limesaft. Rensa resten av jordgubbarna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg ner jordgubbarna i soppan strax före servering.
  2. Yoghurtglass: Koka upp vatten, socker och sirap. Låt det koka tills sockret har löst sig. Kyl lagen och sila ner den i yoghurten. Kör glassen i en glassmaskin eller ställ den i frysen och rör om med jämna mellanrum. Servera en kula yoghurtglass i den kalla soppan.
  3. Du kan byta ut rabarberna mot 3–4 päron eller äpplen (skalade, urkärnade och skurna i bitar). Om du inte vill göra sylt av den överblivna frukten kan du använda den till glass.
  4. Gör sylt av resterna: lägg rabarber och jordgubbar i en gryta. Häll över 100 g Råsocker och saften av en halv till en hel citron (efter smak). Låt blandningen småputtra på låg värme i 15–20 minuter. Härligt som marmelad på mackan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.