Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukttårta med maräng och sockerkaksbotten

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Under min graviditet kan många maträtter bli en aning för ämt för min smak och bakverk kan lätt kännas för tungt. Då fick jag idén till denna uppfriskande men söta tårta. Man kan egentligen lägga i vilken slags frukt eller bär man känner för. Dock måste tårtan ätas direkt för att fortfarande kännas spröd!

Ingredienser

Instruktioner

Skiva jordgubbarna och dela vindruvorna på längden, skölj blåbären. Rör ihop vaniljkrämen, vispa grädden och tillsätt vaniljsockret och sockret. Lägg en marängbotten på ett fat, lägg på ett lager grädde och en sockerkaksbotten på det. Smeta över all vaniljkräm och lägg en marängbotten på. Smeta på grädde på marängen och lägg på ett heltäckande lager av skivade jordgubbar och lägg på den sista sockerkaksbottnen och täck tårtan med ett jämnt lager grädde. Garnera med resten av bären!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.